SEPTEMBER 2017

De zomervakantie is voorbij en de scholen zijn weer net weer begonnen. Je zou denken dat dit nou niet het moment is om te gaan zitten vergaderen over een nieuw te organiseren carnavalsfeest. Niets is echter minder waar..

Het is namelijk zaterdag 25 februari 2017 als er voor het eerst een tienerfeest op het Bosuils programma staat, het Stuiterbal. Een feest welke in de vergetelheid dreigde te raken door de geringe opkomst, maar waar wel de basis ligt van het JUMP tienerfeest welke wij in 2020 voor het 3e jaar kunnen en mogen organiseren.

Twee tieners begaven zich die avond namelijk naar het café aan de overkant van de straat en raakten in gesprek met een net studerende student die geniet van een gezellig avondje carnaval in het bosuilendorp. Het onderwerp van gesprek is duidelijk, met een betere voorbereiding en de juiste aanpak valt er veel meer te halen uit een dergelijk goed voornemen.

De meeste gesprekken tijdens carnaval over mogelijke goede voornemens zijn er die van in de categorie: ‘leuk idee, maar..’ Dit liep echter net even anders. De zomervakantie is namelijk bijna op zijn einde als de net studerende student er door een van de tieners aan herinnert wordt dat zij ‘toch iets zouden gaan organiseren komend carnaval’. Een duurzaam initiatief blijkt inmiddels geboren.

De eerste editie van JUMP is ontstaan in 2018 als carnavalsfeest voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar, gefaciliteerd en bedacht door Stichting Ulvenhouts Carnaval. Deze eerste editie in de Pekhoeve bleek meteen een schot in de roos. Een week voor carnavalsvrijdag waren alle kaarten de deur uit gevlogen en de feestavond was, met de nodige kinderziektes, een heel groot succes.

Dit smaakte naar meer. Zodoende werd er in het najaar van 2018 in samenwerking met Ulvenhout Leeft een heus Halloweenfeest georganiseerd in het zalencentrum van Jeugdland. Ook ditmaal was de zaal goed gevuld. Een klapper bleek echter de carnavalseditie van 2019. Binnen 2 dagen waren alle 400 kaarten de deur uit. en was het enkel nog zaak een nog vetter feest neer te zetten dan de twee edities ervoor.

Helaas bleek het niet mogelijk om in het najaar van 2019 opnieuw een dik feest neer te zetten. Dit heeft ons ertoe besloten om verder te gaan in een eigen commissiegroep, met als doel het succesvolle carnavalsfeest een (financiële) basis te laten zijn voor meerdere feesten gedurende het jaar. Wij denken namelijk dat er hele mooie dingen georganiseerd kunnen worden voor de jeugd maar ook door de jeugd!     

Dit leidt ons naar waar wij nu staan.

Eind 2019 hebben wij een eigen platform kunnen creëren bij Sportstichting V.L.U.G. Deze stichting wil zich, net als voorheen, toe gaan leggen op het organiseren van activiteiten voor de (Ulvenhoutse) jeugd. Daarom kunnen wij met gepaste trots aankondigen dat wij gedurende carnaval 2020 niet één maar zelfs twee feestavonden gaan organiseren! Een mooi begin van 2020, met hopelijk nog vele hoogtepunten!

Niels van Dongen, Lynn Dundas, Jasper van den Maagdenberg

Contact: info@jumpulvenhout.nl